Nieuws

Congresnieuws 06 februari 2018

IoT Awards 2018

Dit jaar wordt voor het eerst de IoT Awards uitgereikt aan organisaties die de beste Internet of Things-oplossingen hebben uitgerold. Tijdens het Internet of Things Congres reikt het IoTJournaal, ondersteund door een reeks vooraanstaande marktpartijen, de IoT Awards uit. De inschrijving is vanaf vandaag geopend!

+ Lees meer
Interview 28 februari 2017

Ronald Teijken

In het laatste deel van de serie "Aan het woord" vertelt Ronald Teijken over zijn visie op IoT. De belangrijkste vraag die bij heel veel organisaties speelt is volgens mij: "wat kan ik nou echt met IoT? Het is leuk om ergens een Arduino of RaspberryPi neer te leggen die de temperatuur meet, maar wat zijn nou echt zinvolle toepassingen van IoT die bedrijven in de praktijk verder helpen?

+ Lees meer
Interview 28 februari 2017

Ruud van den Dries

In de vijfde aflevering van "Aan het woord" spreken we met Ruud van den Dries, traffic engineer bij MAP traffic management. "Het gebruik van actuele data met betrekking tot verkeer en het combineren van data uit zoveel mogelijk bronnen is een van de belangrijkste methodes om de doorstroming op de infrastructuur steeds verder te verbeteren en optimaliseren."

+ Lees meer
IoT journaal 24 februari 2017

San Diego ondergaat IoT-facelift van 30 miljoen dollar

Het gemeentebestuur van de Amerikaanse stad San Diego heeft het startschot gegeven voor een stedelijke ‘verslimming’. Vanaf juli dit jaar begint er een massale uitrol van IoT-toepassingen waarmee onder andere de publieke verlichting kan worden beheerd.

+ Lees meer
Partnernieuws 17 februari 2017

IFS onthult IoT-oplossingen om digitale transformatie te stimuleren

IFS, wereldwijd leverancier van applicatiesoftware, introduceert de IFS IoT Business Connector, een nieuwe oplossing die ervoor zorgt dat klanten sneller profiteren van IoT-initiatieven. Het biedt een end-to-end architectuur en de mogelijkheid om IoT-data om te zetten in concrete acties. 

+ Lees meer
IoT journaal 14 februari 2017

Infographic: Hoe werkt blockchain in de praktijk?

Transacties zullen nooit meer worden wat zij zijn geweest. Althans, dat is de belofte van de inmiddels veelbeschreven Blockchain-technologie. Het zou ook voor The Internet of Things-toepassingen als middel kunnen worden ingezet, zo stellen experts. Maar hoe werkt Blockchain nu precies?

+ Lees meer
Interview 14 februari 2017

Egbert Jan Sol

In deze laatste aflevering uit de serie "Aan het woord" vragen we Prof Dr Ir Egbert Jan Sol, Directeur Programma Bureau Smart Industries en lid van de programmacommissie van het congres, waarom hij vindt dat eindgebruikers het congres IoT niet mogen missen.

+ Lees meer
Interview 13 februari 2017

Rene van Dormolen

In deel 3 van de serie "Aan het woord" horen we van Rene van Dormolen, Business Lead Data Platform & Internet of Things bij Microsoft wat het volgens hem oplevert om tijd te investeren in Internet of Things. 

+ Lees meer
IoT journaal 13 februari 2017

Nokia komt met mondiaal IoT-netwerk grid & diensten

Netwerkleverancier Nokia zal tijdens het aankomende Mobile World Congres in Barcelona (27 februari tot 2 maart) een stevige aankondiging op het gebied van the Internet of Things doen. Het Finse bedrijf introduceert dan een speciaal mondiaal IoT-netwerk grid met bijbehorende diensten. 

+ Lees meer
Meer nieuws worden geladen