Nieuws

Persbericht 04 mei 2018

Ruim 45 inzendingen voor IoT Awards 2018

Eerste jaar Internet of Things Awards uitreiking in het teken van ‘Sensifying Business and Society’. Op 24 mei aanstaande worden de IoT Awards uitgereikt in het Congrescentrum 1931 te Den Bosch. In het eerste jaar dat deze verkiezing plaatsvindt, heeft het aantal van ruim 45 inzendingen de verwachtingen van de organisatie overtroffen.

+ Lees meer
Congresnieuws 01 mei 2018

Het nut van netwerken

Netwerken is van groot belang: het bezorgt je contacten die je anders wellicht niet had ontmoet! Deze contacten kunnen je aan verfrissende nieuwe inzichten helpen, meedenken over vraagstukken waar zij al mee te maken hebben gehad, het kan een nieuwe opdrachtgever of juist opdrachtnemer zijn, je nieuwe partner voor een project... Kortom, het nut van netwerken slaat niemand echt in twijfel. Toch voelt het voor veel mensen ongemakkelijk, soms zelfs gemaakt.

+ Lees meer
Persbericht 24 april 2018

Optimaliseren schaatsprestaties en schaatsbeleving met IoT – Afsluitende keynote!

Nog niet zo lang geleden stonden coaches met stopwatches langs de baan om snelheden van schaatsers te meten en gebruikten fans nog steeds pen en papier om hun kampioenen bij te houden. Vanuit de topsport is er behoefte aan innovatie, o.a. om rondetijden eenvoudiger en accurater te kunnen meten. Thialf heeft samen met meerdere partners zoals o.a. de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB), Rijksuniversiteit Groningen, Sportunity de handen ineengeslagen om de digitalisering van het schaatsen een grote stap vooruit te helpen.

+ Lees meer
Congresnieuws 10 april 2018

Haven van de Toekomst

Al eeuwenlang innoveert en verandert de scheepvaartindustrie in een extreem hoog tempo, zoals bijvoorbeeld bij de overgang van zeil- naar stoomschepen en bij technologische ontwikkelingen zoals radio en radar. Nu stoomt de industrie zichzelf klaar voor weer een nieuw innovatietraject: connected shipping.

+ Lees meer
Congresnieuws 06 februari 2018

IoT Awards 2018

Dit jaar wordt voor het eerst de IoT Awards uitgereikt aan organisaties die de beste Internet of Things-oplossingen hebben uitgerold. Tijdens het Internet of Things Congres reikt het IoTJournaal, ondersteund door een reeks vooraanstaande marktpartijen, de IoT Awards uit. De inschrijving is vanaf vandaag geopend!

+ Lees meer
Interview 28 februari 2017

Ronald Teijken

In het laatste deel van de serie "Aan het woord" vertelt Ronald Teijken over zijn visie op IoT. De belangrijkste vraag die bij heel veel organisaties speelt is volgens mij: "wat kan ik nou echt met IoT? Het is leuk om ergens een Arduino of RaspberryPi neer te leggen die de temperatuur meet, maar wat zijn nou echt zinvolle toepassingen van IoT die bedrijven in de praktijk verder helpen?

+ Lees meer
Interview 28 februari 2017

Ruud van den Dries

In de vijfde aflevering van "Aan het woord" spreken we met Ruud van den Dries, traffic engineer bij MAP traffic management. "Het gebruik van actuele data met betrekking tot verkeer en het combineren van data uit zoveel mogelijk bronnen is een van de belangrijkste methodes om de doorstroming op de infrastructuur steeds verder te verbeteren en optimaliseren."

+ Lees meer
IoT journaal 24 februari 2017

San Diego ondergaat IoT-facelift van 30 miljoen dollar

Het gemeentebestuur van de Amerikaanse stad San Diego heeft het startschot gegeven voor een stedelijke ‘verslimming’. Vanaf juli dit jaar begint er een massale uitrol van IoT-toepassingen waarmee onder andere de publieke verlichting kan worden beheerd.

+ Lees meer
Partnernieuws 17 februari 2017

IFS onthult IoT-oplossingen om digitale transformatie te stimuleren

IFS, wereldwijd leverancier van applicatiesoftware, introduceert de IFS IoT Business Connector, een nieuwe oplossing die ervoor zorgt dat klanten sneller profiteren van IoT-initiatieven. Het biedt een end-to-end architectuur en de mogelijkheid om IoT-data om te zetten in concrete acties. 

+ Lees meer
Meer nieuws worden geladen