Programma

Opening

Opening van het congres

Dagvoorzitter Jurjen Lengkeek opent het congres.

Keynote

Van smart city naar human city

De steden van de toekomst zijn veilig, gezond, toegankelijk en zijn aangename plaatsen zonder fileleed. Voor veel mensen lijkt dit een utopisch gegeven, maar dat is buiten professor Pieter Ballon gerekend. De mediaspecialist, verbonden aan de VUB en onderzoekscentrum imec-SMIT, gelooft in het concept van smart cities. Samen met academische experten uit verschillende domeinen gaat hij nu een stap verder en betrekt hij ook de burger in de stad van de toekomst. Hoe creëer je een smart city op mensenmaat en welke rol is hierin weggelegd voor de burger zelf? Wat is de rol van de burger in deze smart city? De wereld verandert aan een verschroeiend hard tempo. Dat levert een pak vragen op. Hoe gaan we wonen? Hoe ga ik mij verplaatsen? Hoe ga ik om met mijn digitale identiteit en de stroom aan data? Hoe belangrijk is mijn mening voor het beleid? VUB’ers uit verschillende domeinen bundelden de krachten en lanceerden 30 concrete voorstellen voor een stad op mensenmaat.

Break-out sessie

Ecosysteem management in #IoT

Het opbouwen van kwaliteitsrelaties met alle belanghebbenden door een gesprek te cureren

In Key Elements and Enablers for Developing an IoT Ecosystem,concludeert Omar Valdez-de-Leon dat een ecosysteem uiteindelijk de concurrerende eenheid in de digitale overgang zal zijn. Het bouwen van een IoT-ecosysteem is volgens hem 'een complexe onderneming die veel met elkaar samenhangende factoren vereist om in balans te zijn. De uitdaging voor bedrijven is om een ​​IoT-ecosysteemstrategie te ontwikkelen die holistisch is, rekening houdend met alle elementen die hierboven zijn beschreven en een ecosysteem mindset aan te nemen. ". In Data sharing and analytics drive success with IoT. Creating Business Value With the Internet of Things, verklaren Stephanie Jernigan, Sam Ransbotham en David Kiron: "Wij vonden dat het verkrijgen van zakelijke waarde met behulp van de verbindingen die het IoT creëert tussen een organisatie en haar klanten, leveranciers en concurrenten, afhankelijk is van de bereidheid van bedrijven om gegevens te delen met andere organisaties. "Als Ecosysteem Manager van het EU-project TagitSmart besef ik dat de bottleneck de kwantiteit, kwaliteit en granulariteit is van gegevens die worden gedeeld door alle belanghebbenden in een ecosysteem, publiek, privaat en persoonlijk. In het ideale geval heeft elk artikel, goed of gedeeltelijk een dynamisch productpaspoort met de volledige geschiedenis en reis vanaf de geboorte tot hergebruik en recycling (#circulareconomy).

Award uitreiking

Internet of Things Awards 2018! Uitreiking van de awards voor beste IoT usercase

De impact van Internet of Things op consumenten, bedrijven en de publieke sector groeit in een zeer snel tempo. Organisaties investeren steeds meer in IoT-applicaties om hun bestaande bedrijfsprocessen te verbeteren of om nieuwe omzet te ontwikkelen.
IoTJournaal.nl, het grootste onafhankelijke redactionele platform van Internet of Things in de Benelux, zal de belangrijke boegbeelden eren en cases in de IoT-arena gebruiken met jaarlijkse IoT Awards, te beginnen in het tweede kwartaal van 2018. Leveranciers kunnen (via de use cases van hun klanten) in aanmerking komen om een ​​Award te winnen. Het uiteindelijke doel is om de ontwikkelingen in de IoT-markten te honoreren en te stimuleren.
De initiatiefnemers van de IoT Awards en IoT Journaal zijn veteranen in de IT & Telecommunicatie media en hebben ruime ervaring met het organiseren van grote jaarlijkse media-evenementen, zoals de Benelux Graham Awards voor de telecommunicatie-industrie.

De redactie van IoTJournaal.nl heeft in nauwe samenwerking met een adviesraad en een onafhankelijke jury van professionals zes Award-categorieën bepaald:

  • IoT Use Case of the Year: Gezondheidszorg
  • IoT Use Case of the Year: Mobiliteit
  • IoT Use Case of the Year: Industrie
  • IoT Use Case of the Year: Smart City
  • IoT Use Case of the Year: Anders
  • IoT Innovation Leader van het jaar

 

Wil je meedoen en de Nationale Nederlandse IoT Awards 2018 ondersteunen? Vraag naar de details over Award Partnerships!

Mail naar Diede Brok, Conference Producer bij Heliview Conferences & Training BV