Sprekers 2018

Carolien Nijhuis_IoT2018.jpg
Carolien Nijhuis
Managing director Internet of Things
KPN

Carolien brengt, met een brede achtergrond in o.a. security services, IT solutions, innovatie en internationale data services, in haar huidige rol deze expertise samen om Internet of Things van hype tot waarde voor klanten te brengen. “IoT is disruptief in elke industrie. We zien een enorme groei in de IoT-markt; er is een toenemende behoefte aan nieuwe toepassingen waarmee organisaties efficiënter kunnen werken, hun klanttevredenheid laten stijgen of zelfs volledig nieuwe businessmodellen kunnen ontwikkelen. We helpen onze klanten graag om snel en schaalbaar de echte waarde van IoT voor hun bedrijf te kunnen ervaren”.

Jurjen Lengkeek
Dagvoorzitter
Jurjen Lengkeek
Founding Partner
Internet of Things Academy

Jurjen was als student Technische Bestuurskunde aan de TU Delft al actief bij YES!Delft; de incubator voor High Tech Startups in Delft. Toen in 2009 het RDM terrein in Rotterdam werd ontwikkeld tot plek waar onderzoek, onderwijs en bedrijfsleven samenkomen, hoorde daar ook een incubator bij.

Jurjen was betrokken bij het opzetten van deze incubator. Na 3 jaar startte hij, samen met zijn compagnon Vincent Wegener het bedrijf RDM Makerspace. Dit is een ‘sportschool voor makers’, waar makers en ontwikkelaars toegang hebben tot machines, werkplaatsen en netwerken. Samen met verschillende partners, is RDM Makerspace actief op vier terreinen: 3D-printen, drones, robotica en IoT. Sinds april 2015 is RDM Makerspace samen met KPN de initiating partner van de IoT Academy.

Vincent Campfens_ITSAM2018.jpg
Vincent Campfens
Business Consultant
Port of Rotterdam

Het Havenbedrijf Rotterdam zet vol in op digitalisering en energietransitie

Vincent is mede verantwoordelijk voor het uitvoeren en versterken van de digitaliseringstrategie op het gebied van Internet of Things, met als persoonlijk doel de haven een betere plek voor iedereen te maken.

Jean-Pierre Beunen
Jean-Pierre Beunen
Programma directeur Smart Cities
KPN New Business

Jean Piere is programma directeur Smart Cities bij KPN New Business. Hij is verantwoordelijk voor diverse Smart City projecten die nu plaatsvinden in Rotterdam en Amsterdam en heeft ruime ervaring in business development van nieuwe technologieën en go-to-market strategie ontwikkeling van ICT diensten.  

Steven van Dalen
Steven van Dalen
Consultant new technology
Sogeti

Steven is a specialist in new technology and is experienced in the field of Internet of Things. Over the course of different projects for both Sogeti and customers of Sogeti, he has developed hard- and software systems from microcontrollers to Cloud and mobile applications.

He has fully automated his home; from automated lighting with detection of sleeping and waking up to fully integrated voice control.

Meer sprekers worden geladen