Sprekers 2018

Inge Stoter
Inge Stoter
Manager
Innovation Lab Thialf

Vanuit de opleiding bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is haar interesse ontstaan voor het opzetten en managen van nieuwe initiatieven rondom sport, onderwijs en wetenschap. Tevens was ze hoofddocent van het vak Talent development in sport binnen de multidisciplinaire Minor Sport Science. Dit laatste was inhoudelijk een mooie combinatie met haar promotietraject die ze in 2014 is begonnen op het thema talentontwikkeling in schaatsen. Als manager van het Innovatielab Thialf is de nieuwe uitdaging om ook het bedrijfsleven bij innovaties in de sport te betrekken. Maar met de steun van Thialf, Sportstad Heerenveen en Topsport NOORD is ook dat geen probleem.

Als manager van het Innovatielab is het haar missie om Thialf om te toveren tot een living lab voor sportinnovatie. Voor bedrijven, sport en wetenschap moet Thialf de plek zijn waar partijen samen leren en innoveren. Vanuit haar expertise om de juiste partijen bij elkaar te brengen rondom relevante vraagstukken moet het Innovatielab Thialf snel uitgroeien tot een organisatie dat sportinnovaties inzet om de sportprestatie, -beleving en -accommodatie te verbeteren. Schaatsen en inline skaten zullen daarbij gebruikt worden als motor voor het realiseren van de sportinnovaties. 

Jurjen Lengkeek
Dagvoorzitter
Jurjen Lengkeek
Founding Partner
Internet of Things Academy

Jurjen was als student Technische Bestuurskunde aan de TU Delft al actief bij YES!Delft; de incubator voor High Tech Startups in Delft. Toen in 2009 het RDM terrein in Rotterdam werd ontwikkeld tot plek waar onderzoek, onderwijs en bedrijfsleven samenkomen, hoorde daar ook een incubator bij.

Jurjen was betrokken bij het opzetten van deze incubator. Na 3 jaar startte hij, samen met zijn compagnon Vincent Wegener het bedrijf RDM Makerspace. Dit is een ‘sportschool voor makers’, waar makers en ontwikkelaars toegang hebben tot machines, werkplaatsen en netwerken. Samen met verschillende partners, is RDM Makerspace actief op vier terreinen: 3D-printen, drones, robotica en IoT. Sinds april 2015 is RDM Makerspace samen met KPN de initiating partner van de IoT Academy.

Carolien Nijhuis_IoT2018.jpg
Carolien Nijhuis
Managing director Internet of Things
KPN

Carolien brengt, met een brede achtergrond in o.a. security services, IT solutions, innovatie en internationale data services, in haar huidige rol deze expertise samen om Internet of Things van hype tot waarde voor klanten te brengen. “IoT is disruptief in elke industrie. We zien een enorme groei in de IoT-markt; er is een toenemende behoefte aan nieuwe toepassingen waarmee organisaties efficiënter kunnen werken, hun klanttevredenheid laten stijgen of zelfs volledig nieuwe businessmodellen kunnen ontwikkelen. We helpen onze klanten graag om snel en schaalbaar de echte waarde van IoT voor hun bedrijf te kunnen ervaren”.

Vincent Campfens_ITSAM2018.jpg
Vincent Campfens
Business Consultant
Port of Rotterdam

Het Havenbedrijf Rotterdam zet vol in op digitalisering en energietransitie

Vincent is mede verantwoordelijk voor het uitvoeren en versterken van de digitaliseringstrategie op het gebied van Internet of Things, met als persoonlijk doel de haven een betere plek voor iedereen te maken.

Jean-Pierre Beunen
Jean-Pierre Beunen
Programma directeur Smart Cities
KPN New Business

Jean Piere is programma directeur Smart Cities bij KPN New Business. Hij is verantwoordelijk voor diverse Smart City projecten die nu plaatsvinden in Rotterdam en Amsterdam en heeft ruime ervaring in business development van nieuwe technologieën en go-to-market strategie ontwikkeling van ICT diensten.  

Meer sprekers worden geladen