Sprekers 2018

Rob van Kranenburg
Rob van Kranenburg
Founder
IoT Council

Rob is de oprichter van de IoT Council. Hij werkt als Ecosysteem Manager voor de EU-projecten Tagitsmart en Next Generation Internet. Hij schreef The Internet of Things. Een kritiek op ambient-technologie en het alziende netwerk van RFID, Network Notebooks 02, Institute of Network Cultures. Hij is mede-oprichter van bricolabs. Samen met Christian Nold publiceerde hij Ingenieurs Technologies Pamphlets 8: The Internet of People for a Post-Oil World, is co-editor van Enabling Things to Talk Designing IoT-oplossingen met het IoT Architectural Reference Model, Springer Open Access. Hij zit in de adviesraad van SmartCitiesWorld. is voorzitter van AC04 - IoT Hyper-connected Society of the IERC, The European Research Cluster on the Internet of Things en lid van het International Advisory Panel (IAP) van IoT Asia 2017.

Jurjen Lengkeek
Dagvoorzitter
Jurjen Lengkeek
Founding Partner
Internet of Things Academy

Jurjen was als student Technische Bestuurskunde aan de TU Delft al actief bij YES!Delft; de incubator voor High Tech Startups in Delft. Toen in 2009 het RDM terrein in Rotterdam werd ontwikkeld tot plek waar onderzoek, onderwijs en bedrijfsleven samenkomen, hoorde daar ook een incubator bij.

Jurjen was betrokken bij het opzetten van deze incubator. Na 3 jaar startte hij, samen met zijn compagnon Vincent Wegener het bedrijf RDM Makerspace. Dit is een ‘sportschool voor makers’, waar makers en ontwikkelaars toegang hebben tot machines, werkplaatsen en netwerken. Samen met verschillende partners, is RDM Makerspace actief op vier terreinen: 3D-printen, drones, robotica en IoT. Sinds april 2015 is RDM Makerspace samen met KPN de initiating partner van de IoT Academy.

Carolien Nijhuis_IoT2018.jpg
Carolien Nijhuis
Managing director Internet of Things
KPN

Carolien brengt, met een brede achtergrond in o.a. security services, IT solutions, innovatie en internationale data services, in haar huidige rol deze expertise samen om Internet of Things van hype tot waarde voor klanten te brengen. “IoT is disruptief in elke industrie. We zien een enorme groei in de IoT-markt; er is een toenemende behoefte aan nieuwe toepassingen waarmee organisaties efficiënter kunnen werken, hun klanttevredenheid laten stijgen of zelfs volledig nieuwe businessmodellen kunnen ontwikkelen. We helpen onze klanten graag om snel en schaalbaar de echte waarde van IoT voor hun bedrijf te kunnen ervaren”.

Vincent Campfens_ITSAM2018.jpg
Vincent Campfens
Business Consultant
Port of Rotterdam

Het Havenbedrijf Rotterdam zet vol in op digitalisering en energietransitie

Vincent is mede verantwoordelijk voor het uitvoeren en versterken van de digitaliseringstrategie op het gebied van Internet of Things, met als persoonlijk doel de haven een betere plek voor iedereen te maken.

Jean-Pierre Beunen
Jean-Pierre Beunen
Programma directeur Smart Cities
KPN New Business

Jean Piere is programma directeur Smart Cities bij KPN New Business. Hij is verantwoordelijk voor diverse Smart City projecten die nu plaatsvinden in Rotterdam en Amsterdam en heeft ruime ervaring in business development van nieuwe technologieën en go-to-market strategie ontwikkeling van ICT diensten.  

Meer sprekers worden geladen